„Асарел-Медет“ АД дари 520 хил. лв. за преодоляване на водоснабдителна авария в община Панагюрище

„Асарел-Медет“ АД дари 520 хил. лева на Община Панагюрище за инфраструктурни проекти през 2017 г. Средствата бяха усвоени за преодоляване на тежка водоснабдителна авария през есента на миналата година. В условията на обявено бедствено положение в периода 15 септември – 10 октомври компанията пое за пореден път доброволен ангажимент, за да се преодолее в най-кратки срокове кризата с водоснабдяването в общината заради амортизиран магистрален водопровод. По този начин „Асарел-Медет“ АД отново прояви своята социална отговорност и откликна на молбата на ръководството на Община Панагюрище да съдейства за подмяната на над 2 километра от авариралия водопровод. Компанията осигури тръби, крепежни елементи, фитинги и инертни материали за над 425 хиляди лева за спешния ремонт на съоръжението, което захранва община Панагюрище с питейна вода от река Марица. Освен с материали, дружеството помогна със свои специалисти и нае за своя сметка фирми за извършването на строително-монтажните работи по време на ремонта, чиято стойност е за още над 95 хиляди лева.

„От името на всички жители на община Панагюрище благодаря на „Асарел-Медет“ за подкрепата. Винаги сте били зад нас в трудни моменти, доказали сме, че когато сме заедно сме по-силни“ – г-н Никола Белишки, кметът на община Панагюрище.

„За нашата компания подкрепата за родния край е кауза и Ви уверявам, че и занапред ще продължим традицията и докато го има „Асарел-Медет“ АД ще подкрепяме всички значими инициативи на Община Панагюрище“, заяви по повод дарените средства инж. Делчо Николов – председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД.

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.