ЕМБФ 2020 ще събере в София водещи експерти в сектора на добивната индустрия

Визията и европейските политики за минерално-суровинната индустрия в Европа, състоянието и развитието на отрасъла и тенденциите напазара на минерални суровиниса само част от темите, които ще бъдат дискутирани на предстоящото шесто издание на Европейския минен бизнес форум. Събитието, което ще събере водещи експерти, мениджъри на най-големите минни компании, представители на отговорните за сектора европейски институции, на работодателски и браншови организации, научни и образователни институции и неправителствени структури от Стария континент, ще се проведе на 21 май 2020 г. в София Тех Парк.

За първи път в над 10-годишната история на форума посетителите ще могат да се запознаят на живо с най-новите технологични постижения и иновации в сектора чрез обширната съвременна изложбена зона, съпътстваща събитието. Специално подготвените изложбени шатри на открито и щандове на закрито, както и богатата презентационна програма на форума ще предложат разнообразни възможности за вълнуващи срещи с модерните технологии в минерално-суровинната индустрия, за ползотворен диалог, обмен на знания и опит и успешни бизнес контакти.

Актуални за добивната индустрия теми, като законовите рамки, развитието и предизвикателствата пред сектора, иновациите, които дават силен тласък на този колкото традиционен, толкова и модерен бранш, както и експертни анализи за състоянието и бъдещето на сектора ще бъдат представени и дискутирани от водещи европейски експерти, утвърдени лидери и професионалисти в минерално-суровинната индустрия в Европа и световни визионери. ЕМБФ 2020 ще сложи акцент и върху най-новите технологични решения в добивната индустрия, както и добрите практики и успешните примери за бизнес развитие.

Участниците във форума ще имат възможността да се срещнат и обменят мнения с високопоставени представители на Европейската комисия и Евромин, анализатори от Mckinsey & Company, висши представители на Министерство на енергетиката на България, доказани в практиката професионалисти от реалния бизнес и водещи експерти.

В сътрудничество с ЕМБФ, на 20 май 2020 г., Regional Center Leoben организира и своята дванадесетата конференция East and South-East Europe Dialogue Conference (ESEE DC).

ЕМБФ 2020 се организира от Българската минно-геоложка камара в партньорство с Европейската асоциация на минните индустрии и Министерството на енергетиката на Република България. Форумът ще бъде открит от патрона на събитието г-жа Теменужка Петкова министър на енергетиката, проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Българската минно-геоложка камара и д-р Корина Хебестрейт – директор на Евромин.

 

За повече информация и регистрация: https://www.embf.eu/

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.