Златните момичета на България посетиха златните момчета на рудник „Челопеч“

„Дънди Прешъс Металс“ е един от основните спонсори, които подпомагат дейността на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Неоценима е помощта, която компанията ни предоставя при организацията на домакинството на Световното първенство по художествена гимнастика в София и домакинствата ни на кръговете от Световните купи по художествена гимнастика. Благодарение на „Дънди Прешъс Металс“ България стана домакин на световна купа и вече 8 години с тяхна подкрепа се организират световни купи. Дънди Бейби Къп, състезанието за най-малките, също се провежда благодарение на подкрепата на компанията“ – отбеляза Илиана Сиракова, президент на Българската федерация по художествена гимнастика в края на 2018 г.

***

В ранната съботна сутрин на 12 януари момичетата от ансамбъл – жени (капитанът Симона Дянкова, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс), индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, както и треньорът на национален отбор индивидуално Силвия Стойнева, бяха на гости в „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч по покана на изпълнителния директор на компанията г-н Илия Гърков.

Денят започна с пътуване до Челопеч, a още с пристигането си пролича изключителното гостоприемство на домакините.

С влизането, огромно впечатление на всички направиха мерките за сигурност – съвременни технологии и иновации – гимнастичките от националния отбор получиха специални пропуски за влизане, необходимото за всички в мината предпазно облекло, специален инструктаж по безопасност.

Разходката в галериите запозна момичетата с трудната миньорска работа. От своя страна те разказаха как протича един техен тренировъчен ден в залата и колко тежка и многокомпонентна е подготовката на едно изпълнение. След като имаха възможност да разгледат подземното депо, да видят как изглежда един златен къс, да се снимат с колегите на смяна, момичетата посетиха и Обогатителната фабрика.

В края на посещението си златните момичета на България подариха на своите домакини топка с автографи и получиха специално изработени сувенири – златни миньорски каски с надпис Dundee.

“За нас винаги е удоволствие, когато имаме гости, а особено удоволствие е, когато тези гости са нашите златни момичета – световните шампионки по художествена гимнастика. Между златните момичета на България и златните момчета на рудник „Челопеч“ има много общо – под златни разбираме момичета и момчета, които работят със сърцата си, дават цялата си душа, цялата си енергия и емоции в това, което правят. Затова нашите момичета са световни шампионки, а ние сме лидери в минната индустрия.“ – сподели д-р инж. Илия Гърков по време на посещението.

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.