Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ отново сред отличниците

На тържествената онлайн церемония, организирана от вестник 24 часа, бяха раздадени 21 академични Оскара. Така бяха отличени ректорите на университетите отличници в рейтинговата система на висшите училища в България. Церемонията вече е традиционна – провежда се за пети път.

Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ – София, отново е сред отличниците. Инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на „Геотрейдинг“ АД връчи приза на ректора проф. Ивайло Копрев.

,,Бих искал да поздравя организаторите на церемонията, че и в тази трудна ситуация давате ценен ориентир за качеството на образованието у нас. Щастлив съм да връча наградата на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми”. Геотрейдинг, като част от Група ГЕОТЕХМИН, има дългогодишно партньорство с Минно-геоложкия университет. Ние вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя университетите за качествено образование. Затова даваме възможност на студенти да придобият практически опит и да започнат успешно кариерата си при нас. Тази година Група ГЕОТЕХМИН има общо 22-ма стипендианти от Минно-геоложкия университет, а от тях трима са на Геотрейдинг, и се надяваме това да е един добър пример и за нашите колеги.”

Проф. Ивайло Копрев благодари за наградата:

,,Минно-геоложкият университет е университетът, който въплъщава в себе си синергията наука – бизнес – образование и тази награда е признание за съвместната дейност между университета и компаниите от минерално-суровинната индустрия. Надявам се да продължим така и занапред“.

Във виртуалната церемонията по награждаването взеха участие ръководителите на водещи дружества от минералносуровинната индустрия и членове на УС на Българската минно-геоложка камара. Проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на СД на „Минстрой Холдинг“ АД обяви наградите на Лесотехническия университет с ректор проф. Иван Илиев. Началникът на Военна академия ген.-майор Груди Ангелов също получи виртуално отличието от проф. Николай Вълканов.

Проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ , обяви отличието за Технически университет – София, представен от проф. Любомир Димитров, зам.-ректор.

Радомир Чолаков, изпълнителен директор на „Каолин“ АД връчи виртуално наградите на акад. Лъчезар Трайков,  ректор на Медицинския университет, София, проф. Сава Димитров, ректор на Националната музикална академия и проф. Тони Шекерджиева-Новак, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Онлайн церемонията по награждаването може да проследите на https://www.facebook.com/24chasa/videos/775405546740317/?t=2319

 

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.