Награждаване – „Най-добрите университети в България“

На 12.02.2019 г.  се състоя третата церемония по награждаването на „Най-добрите университети в България“. В присъствието на Красимир Вълчев, министър на образованието, проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите, председателят на екипа, извършил класирането, кметът на гр. София Йорданка Фандъкова и много гости бяха отличени 25-те висши учебни заведения, които са показали най-високи резултати през изминалата 2018 година. Техните ректори получиха грамота лично от министри и високопоставени представители на бизнеса. Пръв, с най-много отличени направления, своята награда получи Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Тя беше връчена от министъра на образованието.

Официалното събитие, което се организира от вестник 24 часа, беше подкрепено от членовете на Българската минно-геоложка камара – „Геотрейдинг“ АД, българските дружества на „Дънди Прешъс Металс“ и „Каолин“ АД.

Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ получи признание за най-висок рейтинг в професионалното направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“.

От името на ръководството на университета плакета прие проф. Любен Тотев, ректор на учебното заведение. Ирена Цакова, директор Разрешителни и правни дейности, връчи отличието на МГУ с думите: „Поздравявам за кадрите, които възпитавате. От бизнеса можем само да ви подкрепяме. Там, където университетът просперира, се развива и бизнесът. Благодарение на партньорството ни с университета успяхме да наемем само български персонал и една пета от тези млади хора са били в чужбина и сега са в родния си край, в Крумовград.“ Проф. Тотев прие с благодарност наградата и сподели, че за жалост в последните години броят на студентите все повече намалява.

„Техническият университет е храмът на българското инженерно образование в 6 направления. До тук е дал близо 100 хил. инженери, които са се заклели да служат на индустрията. Тази рейтингова система е огледало, в което всеки от нас може да си види кривиците.“  С тези думи ректорът на Техническия университет в София проф. Георги Михов прие отличието от главния изпълнителен директор на Каолин АД, г-н Волф Харлфингер, който каза, че успехите на фирмата му се дължат на кадрите, които се формират в университетите.

 

 

 

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.