Дънди Прешъс Металс с още една висока оценка

Крумовград отбеляза празника на миньора с концерт и впечатляваща заря

На 17 август минната общност в България отбеляза с национално честване празника на миньора. Българската минно-геоложка камара беше домакин и организатор на официалното честване, в което участие взеха представители на правителството, на бизнеса, медиите и неправителствени организации.

Освен поглед към производствените резултати на бранша, през изминалата година бяха отчетени и постиженията на отделни компании, които се съревноваваха в категориите „Безопасност и здраве“, „Иновации“ и „Корпоративна социална отговорност“, „Производителност“. Плакети и грамоти получиха „Асарел-Медет“ АД, „Асарел Ремонт“ АД, „Имерис Минералс България“, „Рудметал“ АД, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, „Горубсо Мадан“ АД.

“Дънди Прешъс Металс Крумовград” ЕАД получи награда за своята корпоративна социална отговорност. От името на компанията наградата получи изпълнителният директор – д-р инж. Илия Гърков.

„Както в Челопеч, така и в Крумовград компанията продължава да вярва, че партньорството с общините е ключов фактор за постигане на устойчиво развитие на населените места, в близост до които работи.“ – сподели с радост г-н Гърков.

За минното дружество, което разработва първия нов рудник за последните 40 години в Крумовград, продължение на добрите практики за инвестиции в общността от Средногорието са изградените взаимоотношения, общите реализирани проекти, осъществените инициативи за подпомагане подобрението на инфраструктурата, обучението в професионални направления и вложенията в култура.

Ангажиментът на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД към развитието на община Крумовград беше затвърдено още през месец май 2015 г., една година преди началото на строителните дейности, когато беше подписан Меморандум за разбирателство. Съгласно него компанията и общината ще обединят усилия и в партньорство ще работят за осигуряване на трайни ползи за жителите на общината в икономическото и социално развитие, малък и среден бизнес, здравеопазване, образование и култура. Към момента вече са реализирани проекти за над 1 млн. лева, с които са рехабилитирани основни пътни артерии, ремонтиран е училищен сграден фонд, предоставени са средства за ремонт и обезпечаване работата на болницата в града. През месец май тази година в присъствието на медиите беше подписан договор за 500 000 лв., с които ще се финансират приоритетни общински проекти.

Впечатление правят фокуса на Дънди Прешъс Металс Крумовград върху обученията както на хора в общността, така и на служителите на дружеството.

Благодарение на инвестициите на дружеството в съхранение на културното наследство, хълмът Ада тепе, където се намира новия рудник, стана известен като най-стария златен рудник в Европа.

Социалната ангажираност на компанията не се измерва само в средствата, които инвестира в местните общини и общности. Благодарение на работата на информационния център и ангажираността на всеки един от служителите се разгръща диалога с всички заинтересовани страни и разбирането за споделените ползи.

Крумовград отбеляза празника на миньора с концерт и впечатляваща заря.

В компанията на своите служители и много официални гости за първи път „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ отбеляза Деня на миньора с голям празник на открито. С ярки изпълнения от родния фолклор, младежко настроение с Мария Илиева и група Д2 премина честването в деня на успението на Св. Иван Рилски – 18 август.

С дълги вити хора и много усмивки ще запомнят всички това тържество, което обедини екипите, изграждащи рудника и обогатителната фабрика, хората, които ще поемат експлоатацията на съоръженията, подизпълнители, общински представители, гости и партньори на дружеството.

От сцената прозвучаха множество поздравления. Изпълнителният директор д-р инж. Илия Гърков пожела на всички да бъдат здрави и да са единни, така, както повелява българският светец Иван Рилски.

Кметът на община Крумовград изрази в поздравителен адрес благопожеланията си и отчитайки големия принос на Дънди Прешъс Металс за развитието на Крумовград пожела здраве и безаварийна работа.

 

Източник: Пресцентър на “Дънди Прешъс Металс” АД

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.