„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ с първа награда за най-добра социална политика

Инвестираните досега средства за подкрепа на проекти и инициативи възлизат на 3,8 млн. лева.

На официална церемония Българският форум на бизнес лидерите обяви финалистите и отличи победителите в Наградите за отговорен бизнес 2018. Общо 111 корпоративни проекта, осъществени от рекорден брой компании – 73, се състезаваха в най-престижния конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие у нас, който се проведе за 16-а поредна година.

Годишните награди за отговорен бизнес имат за цел да насърчат и популяризират високите стандарти и добрите практики на частния сектор в сфери като образование, екология, развитие на служителите, подкрепа за местните общности и цялото общество.

За своята програма за инвестиции „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получи първа награда в категория „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“.

„Дънди Прешъс Металс” продължава да се доказва като добър работодател и постоянно надгражда имиджа си на иновативна минна компания, която работи с отговорност към хората и околната среда като вярва, че добрите взаимоотношения с общностите се основават на партньорство, диалог и споделено желание за просперитет в годините на добив и напред в бъдещето.

Своята активна социална политика компанията започна през 2015 г. с подписването на Меморандум за разбирателство между дружеството и община Крумовград. Вече 5 години, основна цел на Меморандума е подобряване условията на живот и подкрепа устойчивото развитие на общината чрез инвестиции в осигуряване на заетост и развитие на умения, подкрепа за развитието на областите здравеопазване, образование, култура и спорт, подобряване на инфраструктурата и създаване на благоприятни условия за развитие на малък и среден бизнес, грижа за околната среда и развитие на туризма. Инвестираните към момента средства за подкрепа на проекти и инициативи от страна на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ възлизат на 3,8 млн. лева.

 

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.